De Boomkwekerij Nieuws Royal FloraHolland stelt ultimatum aan Container Centralen

Royal FloraHolland stelt ultimatum aan Container Centralen

0

Royal FloraHolland heeft een ultimatum gesteld aan Container Centralen om een aantal problemen op te lossen. Volgens de veiling ondervinden kwekers, kopers en vervoerders de laatste tijd veel operationele problemen met de kwaliteit van CC-containers. Daarbij gaat het om kapotte platen, instroom van illegale platen, valse slotjes en het afbreken van slotjes.

Royal FloraHolland vindt dat Container Centralen (CC), de beheerder van de pool, onvoldoende haar verantwoordelijkheid neemt om te zorgen voor een kwalitatief goed product. Volgens Yme Pasma, COO Royal FloraHolland, is de maat vol: „Alle ketenpartijen zijn extra kosten aan het maken voor controles op kwaliteit en echtheid. Dat is niet nodig als CC haar rol als poolmanager beter oppakt.”

„Het gaat erom dat er ergens een bewaking is van de controle en de kwaliteit”, verklaart Michel van Schie, woordvoerder van Royal FloraHolland. „Die verantwoordelijkheid ligt bij CC en niet bij de gebruikers. Als je een auto huurt, dan is de huurder ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud. Je wil dat het materiaal goed is.”

In een regulier overleg met Container Centralen op 1 oktober heeft de veiling daarvoor een oplossing geëist. De directie van CC moet uiterlijk 31 oktober 2019 met een concreet verbeterplan komen.

Barto Cleton, commercieel directeur van Container Centralen, is een beetje verrast door de woordkeuze ’ultimatum’ van Royal FloraHolland. „We zijn in een open overleg met een delegatie van kwekers, transporteurs en het management van de veiling. Op 1 oktober hebben we het vooral gehad over kapotte platen, reparatiequota, valse en kapotte labels.  Men heeft ons gevraagd om op korte termijn met een plan van aanpak te komen om deze problemen op te lossen.”

„We zullen dan aangeven welke wijzigingen we in de afgelopen tijd hebben doorgevoerd, en welke acties we in de toekomst zullen ondernemen. Met klanten zijn we in overleg over maatregelen die we in 2020 kunnen invoeren. Het is nog te vroeg om daarover te communiceren. Ons inziens zijn er wijzigingen nodig in de afspraken die ketenpartijen maken bij de transacties van containers, over de beschikbaarheid, de echtheid en de kwaliteit. Wij nemen onze verantwoordelijkheid, maar daar hebben we ook ketenpartijen bij nodig.”

Lees vrijdag een interview met CC-directeur Barto Cleton in Bloemisterij of meteen in de digitale editie van het Vakblad.

Reageer op dit artikel

avatar