Royal FloraHolland verbaasd over brief Flora Futura

Royal FloraHolland is verbaasd over de verontwaardigde brief die ze maandag 19 juli van Flora Futura ontving over het doorzetten van het landelijk veilen. „Flora Futura heeft zelf het overleg met de veiling ‘on hold’ gezet en klaagt vervolgens dat we niet naar ze luisteren”, aldus woordvoerder Michel van Schie.

„Als ze niet met ons willen praten, waar moeten we dan naar luisteren? Wij hebben de gesprekken niet ‘on hold’ gezet.”, vraagt Royal FloraHolland zich af, aldus Van Schie. „Dat we niet meer naar hen kunnen luisteren is omdat ze niet met ons willen praten. Niet andersom. Vervolgens spreekt Flora Futura over een mes in de rug omdat de ontwikkelingen van het landelijk veilen doorgaan.”

Van Schie geeft aan dat als Flora Futura niet meer met de veiling wil praten het niet betekent dat de veiling stopt met de ontwikkeling van het landelijk veilen. Hij wijst erop dat er in de begeleidingsteams nog altijd overleg is met kopers en kwekers. Sommige leden van Flora Futura doen daar nog op persoonlijk titel aan mee.  

Mes in de rug

Flora Futura liet in de brief van maandag weten dat ze een alternatief platform voor de afzet van exclusieve bloemen en planten zoekt. De vakvereniging doet dit omdat Royal FloraHolland volgens haar in het landelijk veilen kiest voor ‘one size fits all’.

Flora Futura gaf bovendien aan verontwaardigd te zijn, omdat ze vindt dat de veiling het landelijk veilen er doordrukt op het moment dat het overleg tussen veiling en klanten ‘on hold’ staat. „Zonder rekening te houden met de behoeftes van de gebruikers en de afspraken die Royal FloraHolland en Flora Futura hebben gemaakt, voelt dit voor veel kwekers en handelaren als een mes in de rug. Van een win-winsituatie is in ieder geval geen sprake”, schrijven de bestuursleden. Royal FloraHolland heeft Flora Futura inmiddels een reactie gestuurd.

Half juni gaven VGB en Flora Futura aan niet langer met Royal FloraHolland te willen praten. Eerder lagen partijen al in mei met elkaar in de clinch.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ali azam
ali azam
2 jaren geleden

Besef goed wat je met je RFH lidmaatschap doet voor 30 september 2021. Niemand weet waar de huidige koers van RFH toe gaat leiden, wel weten we dat het tot grote onrust leidt en dat het niet zeker is dat je met de nieuwe werkwijze van RFH nog wel alle klanten op de huidige wijze kunt bedienen. Wil je meedoen aan afzetwijzen buiten RFH, of meer direct handelen met uw klanten dan kan het noodzakelijk zijn, gezien de huidige beperkingen binnen het lidmaatschap, om voor 30 september 2021 uw lidmaatschap om te zetten in een aanvoerderschap. U behoudt als aanvoerder gewoon toegang tot alle diensten en alle logistieke middelen zoals u dit ook heeft binnen uw lidmaatschap. Bijkomend voordeel is dat uw opgebouwde ledenkapitaal versneld (binnen 3 jaar) wordt uitgekeerd. En u kunt genieten van alle vrijheid om te handelen met wie u wilt en hoe u dit zelf wilt. Voor informatie ga naar http://www.vanlidnaaraanvoerder.nl

Azami
Azami
2 jaren geleden
Antwoord aan  ali azam

Bovenstaande natuurlijk volslagen onzin.
De koers bepalen wij samen!
Daarvoor is onze coöperatie ooit opgericht.