Royal FloraHolland zet Floriday gefaseerd in de markt

Royal FloraHolland kiest ervoor om Floriday stapje voor stapje in de markt te zetten. Een groep telers is nu het nieuwe platform aan het toetsen. De veiling ontwikkelt het platform in samenspraak met telers.

De veiling kiest voor een gefaseerde aanpak. Dat wil zeggen dat niet alle kwekers zo snel mogelijk worden aangesloten op Floriday. „Daar zijn we van terug gekomen. We willen er zeker van zijn dat alles goed werkt en dat we leden verder helpen. We zijn nu in een mooie fase beland, namelijk dat we de eerste telers aansluiten en dat wij dus het systeem écht in de praktijk kunnen toetsen”, geeft Gerhard van der Bijl aan.

Royal FloraHolland heeft de afgelopen maanden verschillende strategische sessies gevoerd: met snijbloementelers, plantenkwekers en internationale leden. De komende maanden gaan deze sessies nog door. Op deze manier wil Floriday fundamentele pijnpunten aanpakken en een oplossing bieden voor kwekers.  Zoals bijvoorbeeld het opbouwen van juiste prijzen, stickeren en het op één plek beheren van aanbod, orders en logistiek.

Op dit moment toetsen de eerste kwekers de eerste functionaliteiten aan de praktijk. Naar verwachting zullen aan het einde van het jaar alle kwekers aangesloten zijn op Floriday.

Meer lezen over de functionaliteiten van Floriday? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 25, dat op 22 juni verschijnt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties