Rozenfestival Lottum in teken van de smaak van de roos

Tijdens de Week van de Potroos in Lottum staat op de eerste dag de smaak van de roos centraal. Met dit kookevenement wil De Rozenhof de roos en rozenbottel meer bekendheid geven als bron van geur- en smaakbeleving.

Op zondag 18 juni als De Rozenhof Lottum gaan Nederlandse en Duitse topkoks, een recept bereiden met streekproducten zoals asperges, blauwe bessen en champignons, en dat gecombineerd met de smaak van de roos, zoals rozenblaadjes of rozenbottels, rozenwijn of rozenbottelsiroop.

Ook het volgende Rozenfestival – van 10 tot en met 13 augustus 2018 – staat helemaal in het teken van de smaak van de roos. Het thema is ‘Rozen smaken naar méér’.

Potrozenshow

Tijdens de jaarlijkse Week van de Potroos van 18 tot en met 25 juni 2017 vormt De Rozenhof Lottum tevens decor voor de jaarlijkse Potrozenshow. Rozenkwekers/- veredelaars en tuincentra laten dan hun producten zien. Een vakjury bekroont elk jaar de beste potrozen en de mooiste presentatie en show. Tijdens de prijsuitreiking op 18 juni wordt traditiegetrouw een speciale nieuwe ‘Lottumse’ roos gedoopt. Deze roos is afkomstig van de Duitse rozenveredelaar ‘Kordes Rosen’.

Tijdens het voorbije zomerseizoen wisten 15.000 bezoekers de weg naar De Rozenhof te vinden