Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Rozentelers voelen zich in de steek gelaten

Rozentelers voelen zich in de steek gelaten

0

Emoties tijdens de overhandiging van de petitie ’Verzoek om steunregeling voor snijrozentelers getroffen door ralstonia’ onderstreepten het gevoel bij de telers. Ze voelen zich in de steek gelaten door de overheid.

Het was oprecht en niet gepland, de emoties die loskwamen op de plek in het Haagse Tweede Kamergebouw waar vijf rozentelers hun petitie overhandigden aan leden van de Vaste Kamercommisie voor het ministerie van LNV. Voorzitter Attje Kuiken (PvdA) van die commissie hoorde rozenteler Daniel van den Nouweland uitleggen waarom het onterecht en onbegrijpelijk is dat Minister Schouten de schade door de bacterie Ralstonia in snijroos bestempeld als voorzienbaar en in omvang niet onevenredig zwaar.

Besluit
Carola Schouten, de minister van Landbouw, houdt vast aan haar eerder genomen besluit om geen steun te geven aan snijrozentelers die door ralstonia zijn getroffen. Dat schrijft ze in de brief die notabene eerder die dag, 25 september, op de mat viel bij de advocaat van de getroffen telers. Een reactie op de brief de deze advocaat haar 26 juli 2018 stuurde. Het uitgangspunt van Schouten blijft dat schades als gevolg van bestrijding en uitroeiing van plantenplagen tot het bedrijfsrisico van

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar