Ruim driehonderd LTO-leden bepleiten ministerie van Voedsel en Landschap

Ruim driehonderd leden van LTO Nederland dringen bij de Tweede Kamer aan op de komst van een ministerie van Voedsel en Landschap. Op dinsdag 11 april worden hun ’aanbevelingsbrieven’ overhandigd aan de landbouwwoordvoerders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks, de partijen die momenteel in gesprek zijn over de kabinetsformatie.

Fruitteler Wessel van Olst uit Ressen, tevens bestuurslid van LTO Noord regio Oost, zal het brievenpakket om 13:30 uur op het Binnenhof overhandigen. „Voedsel, gezondheid, landschap, leefbaarheid en economie raken ons allemaal. Boeren en tuinders dragen daar dagelijks aan bij. Daarom vind ik dat er een minister van Voedsel en Landschap moet komen’, schrijft Van Olst in zijn oproep.

LTO Nederland heeft de afgelopen twee weken boeren en tuinders opgeroepen een ’aanbevelingsbrief’ voor een minister van Voedsel en Landschap te schrijven. Want met hun agrarische ervaring weten zij volgens LTO als beste waar zo’n minister aan moet voldoen of waar hij of zij mee aan de slag moet.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rikkert
Rikkert
5 jaren geleden

Kansloos met GroenLinks straks in kabinet. Heb je als teler niets te vertellen.