Vakblad voor de Bloemisterij Corona Rutte: ’Ondernemers, we laten u niet in de steek’

Rutte: ’Ondernemers, we laten u niet in de steek’

0

Minister-President Mark Rutte sprak Nederland maandag toe over het coronavirus. Hij stond stil bij alle bedrijven die momenteel met hun rug tegen de muur staan. Hij noemde in zijn tv-toespraak specifiek bloemenkwekers. „We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat bedrijven niet omvallen.”

Rutte gaf in zijn toespraak aan dat veel bedrijven momenteel in een extreem moeilijke periode zitten. Hij noemde het koffietentje op de hoek, de bloemenkweker, de transportondernemer, de ZZP’er en KLM. Rutte: „Mijn boodschap aan de ondernemers van Nederland en hun werknemers is deze: het kabinet zal doen wat nodig is om u te steunen. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat bedrijven niet omvallen door wat er nu gebeurt en dat mensen hun baan niet verliezen. Het zal hoe dan ook een moeilijke tijd worden, maar we laten u niet in de steek.”

Nederland kiest er niet voor het land op slot te gooien. De huidige maatregelen blijven voorlopig van kracht. Rutte riep het land op om met z’n allen de schouders er onder te zetten en het virus met elkaar te gaan bestrijden. Dit kan nog maanden duren. „De opgave waar we voor staan is heel groot en we moeten dit echt met 17 miljoen mensen doen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar.”

Lees hier de volledige toespraak.

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar