Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Kwekers willen coalitie van bloemenveilingen in de wereld

Kwekers willen coalitie van bloemenveilingen in de wereld

0

AIPH wil een samenwerkingsverband van veilingen oprichten die informatie gaat uitwisselen en daardoor de efficiency en de omzet van telers gaat vergroten.

Het initiatief komt van de veilingen zelf en ook van AIPH, zegt Tim Briercliffe, secretaris generaal van de International Association of Horticultural Producers (AIPH). Het idee komt van het Taiwanese lid van AIPH. Hij is betrokken bij de veiling in Taipei en zou graag samenwerking zien met andere veilingen in de wereld.

Er zijn heel veel bloemenveilingen in de wereld en die ontwikkelen zich. Sommigen van hen vinden het een goed idee om kennis te delen en te kijken of ze van elkaar kunnen leren, aldus Brriercliffe. „Het plan is om de veilingen samen te brengen en te kijken wat de potentie van samenwerking is.”

De secretaris genearaal kan zich voorstellen dat er door de verdere globalisering van de bloemhandel een digitaal netwerk ontstaat tussen de veilingen.

Briercliffe heeft nog niet voor ogen wat voor activiteiten de groep van veilingen in de toekomst zouden kunnen gaan doen. Op het congres van AIPH in september wordt er verder vorm aan gegeven.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.