Sander Mertens: ’Crisis kan energietransitie versnellen’

De coronacrisis kan de energietransitie versnellen. Dat zegt Sander Mertens, lector Energy in Transition aan De Haagse Hogeschool, deze week in een interview met Bloemisterij. „De olieprijs is negatief doordat de afzetmarkt helemaal is weggevallen en de opslagen vol zitten. Ook de stroomprijs is regelmatig negatief doordat er veel zon en wind is en weinig vraag. Investeerders zien dat er grote risico’s zijn verbonden aan fossiele brandstoffen. Deze crisis kan voor hen aanleiding zijn om het risico te spreiden en meer in te zetten op duurzame energie.”

Op dit moment bestaan er talloze initiatieven om duurzame energie op te wekken en op te slaan. Helaas werken die vaak langs elkaar heen. „Diverse dragers van energie laten samenwerken in lokale slimme netten zou de beste oplossing zijn”, denkt Mertens. „Er moet dan wel een partij opstaan die de regie neemt.”

Lees het hele interview met Sander Mertens vrijdag in Bloemisterij 18 of direct in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

Sander Mertens, lector Energy in Transition aan De Haagse Hogeschool.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties