Hortipoint Schiphol enthousiast over ’ideale bloemendoos’

Schiphol enthousiast over ’ideale bloemendoos’

0

Luchthaven Schiphol is enthousiast over de ’ideale bloemendoos’, de gestandaardiseerde doos en pallet voor een efficiëntere en duurzamere verzending van bloemen per vliegtuig, ontwikkeld door de Holland Flower Alliance (HFA). Op de route Nairobi-Amsterdam werd de doos twee maanden lang op een beperkt aantal vluchten getest. HFA overweegt de doos in 2019 op meer vluchten te gaan inzetten.

Uit de test van twee maanden bleek dat dankzij de nieuwe dozen het gewicht op de pallets van bloemtransporten met 15% omhoog kan. „Luchttransport van bloemen is een belangrijke activiteit op Schiphol. We zijn heel positief over het project ’Ideale bloemendoos’ en we zijn enthousiast over de resultaten van de eerste fase van de proef. Die laten zien hoe de doos de duurzaamheid in de supply chain kan verbeteren”, aldus Roos Bakker, directeur Business Development van Schiphol.

Foto: Holland Flower Alliance

Doel van het project rond de ’ideale bloemendoos’ is de ongebruikte ruimte tussen bloemendozen en pallets in luchtvrachtzendingen te verkleinen door een gestandaardiseerde maat te introduceren. Het project wordt gefinancierd door de HFA, een samenwerking tussen Schiphol, KLM Cargo en Royal FloraHolland.

Quincy von Bannisseht
Quincy von Bannisseht is redacteur van het Vakblad voor de Bloemisterij. Voor onderwerpen op het gebied van onder meer handelspolitiek, economie, agribusiness, logistiek en marktontwikkelingen draait hij zijn hand niet om.

Reageer op dit artikel

avatar