Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Schiphol heeft meer ’zomerslots’ te verdelen dan gedacht

Schiphol heeft meer ’zomerslots’ te verdelen dan gedacht

0

Luchthaven Schiphol heeft voor komende zomer meer slots – tijdsperioden waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen – te verdelen dan aanvankelijk werd gedacht. Dat meldt het online luchtvaartmagazine Up in the Sky. Het hogere aantal slots betekent ook meer mogelijkheden voor luchtvracht van bloemen.

Foto: Shutterstock

Dat het aantal ’zomerslots’ hoger is dan verwacht, komt doordat het aantal ongebruikt gebleven slots van afgelopen winter hoger uitvalt dan eerder werd gedacht. Daardoor kunnen die volgens Up in the Sky overgeheveld worden naar de zomerperiode. Het magazine baseert zich daarbij op cijfers die door de slotcoördinator van Schiphol zijn gepubliceerd.

Volgens de slotcoördinator zijn er voor komend zomerseizoen 3.612 extra slots voor een start of landing beschikbaar. Het totale aantal slots stijgt daardoor naar 317.352. Het aantal nieuwe zomerslots betekent ruim 1% meer starts en landingen. Voor een retourvlucht zijn twee slots nodig, waardoor het aantal mogelijke retourvluchten dus met 1.806 zal stijgen. Van de vrijkomende zomerslots wordt 25% toegewezen aan vracht.

In februari ging Schiphol volgens Up in the Sky nog uit van 2.500 tot 3.500 ongebruikte winterslots. Later zong het aantal van 2.000 rond. Dat zijn er nu dus ruim 1.600 meer geworden.

Lees meer over vervoer van bloemen door de lucht in Bloemisterij nummer 15
(verschijningsdatum: vrijdag 13 april).

Reageer op dit artikel

avatar