Vakblad voor de Bloemisterij Schoneveld Breeding dringt door tot finale Grower of the Year

Schoneveld Breeding dringt door tot finale Grower of the Year

0

Schoneveld Breeding uit Twello is doorgedrongen tot de finale van de jaarlijkse verkiezing International Grower of The Year. De overige drie finalisten komen uit Canada, China en Denemarken, zo maakte de organisatie op 24 juli bekend.

De verkiezing wordt gehouden onder 25 deelnemende landen van de International Association of Horticultural Producers (AIPH). De winnaar zal op 17 september bekend worden gemaakt tijdens het jaarlijkse AIPH-congres in het Chinese Qingdao.

Schoneveld Breeding is de Nederlandse inzending voor de AIPH-prijs. De potplantenveredelaar werd eerder dit jaar genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Hoewel paprikakwekerij 4Evergreen er met die prijs vandoor ging, eindigde Schoneveld Breeding als beste sierteeltbedrijf. De Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs vaardigt elk jaar de beste sierteeltkandidaat uit naar de verkiezing van AIPH.

’Competitie groot’
Gerard de Wagt, secretaris van de AIPH, verwacht dat de competitie dit jaar weer groot is. „De vier kandidaten zijn stuk voor stuk topbedrijven. Het zal dan ook een hele klus zijn voor de internationale jury om het beste bedrijf te kiezen.”