Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Schouten wil in overleg met sector over klimaatdoelstellingen

Schouten wil in overleg met sector over klimaatdoelstellingen

0

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil in overleg met de land- en tuinbouwsector en met andere betrokken partijen, zoals Wageningen Universiteit, om te komen tot een programma waarmee de sector de klimaatdoelstellingen kan halen. Dat zei de bewindsvrouw gisteren in het tv-programma ’NOS Presentatie Kabinet-Rutte III’ op NPO1.

De agrarische sector kampt met hevige concurrentie, maar moet tegelijkertijd via de milieuwetgeving ook voldoen aan stevige klimaatdoelen. „Hoe gaat u ervoor zorgen dat u die doelen haalt, zonder dat er allerlei bedrijven omvallen?”, zo vroeg NOS-presentatrice Dionne Stax aan de minister. „Wij gaan met de sector in overleg om te kijken hoe wij die klimaatdoelen, waar Landbouw een opgave in heeft, kunnen realiseren. Vergeet niet dat we in Nederland een van de meest innovatieve landbouwsectoren hebben. Sterker nog, dat is ook ons exportproduct. Onze technieken exporteren we ook naar het buitenland omdat ze onder andere ook zo duurzaam zijn. Ik geloof er sterk in dat we samen, met de sector en alle andere partijen die erbij betrokken zijn, zoals Wageningen Universiteit, tot een programma kunnen komen hoe we onze klimaatdoelstellingen kunnen realiseren”, aldus Schouten.

Op de vraag of VVD, D66, CDA en CU – die een recordtijd van 208 dagen nodig hadden om tot een regeerakkoord te komen – een slagvaardig kabinet kunnen neerzetten dat snel tot besluiten komt, antwoordde Schouten dat zij daar alle vertrouwen in heeft. „Als je kijkt naar onze heel ambitieuze plannen voor de middeninkomens en naar de duurzaamheidsopgave, dan gaan we daar samen de schouders onder zetten. We gaan proberen daar breder draagvlak voor te krijgen in de samenleving en zeker ook in de Tweede Kamer.”

Schouten (1977) is behalve minister van LNV, ook een van de drie vice-premiers. Ze studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Ze is alleenstaand moeder en heeft een zoon.

Reageer op dit artikel

avatar