De Boomkwekerij Nieuws Shell investeert in Staatsbosbeheer-aanplant

  Shell investeert in Staatsbosbeheer-aanplant

  0

  Staatsbosbeheer en Shell gaan de komende 12 jaar op diverse vlakken samenwerken, waaronder aanplant van ruim 5 miljoen stuks bosplantsoen.

  Staatsbosbeheer is sinds 2017 essen aan het kappen die zijn aangetast door essentaksterfte. De lege plekken in bossen worden geplant met nieuwe soorten. Shell maakt dit financieel mogelijk door €17,4 miljoen te steken in het Buitenfonds van Staatsbosbeheer, zo melden beide partijen in een persbericht.

  Ook samen CO2-compensatiesysteem opzetten

  Beide partijen willen ook samen een gecertificeerd systeem van CO2-credits opzetten: zodat klanten van Shell de CO2-uitstoot vanwege hun brandstofverbruik kunnen compenseren middels de aanplant van bomen.

  Nederland heeft nog niet zo’n systeem. Shell ondersteunt momenteel buitenlandse systemen, Cordillera Azul in Peru en Katingan Mentaya in Indonesië. Klanten kunnen volgens Shell nu wel CO2-neutraal rijden als ze bijvoorbeeld meedoen aan het Air Miles-systeem.

  Staatsbosbeheer plant de laatste jaren al structureel meer dan voorheen. Lees een artikel hierover in De Boomkwekerij 8.

  Foto: Staatsbosbeheer/Shell

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar