Sierteeltbeurs Ethiopië verplaatst naar volgend jaar

Hortiflora Expo van HPP Exhibitions die in maart zou plaatsvinden is verplaatst naar volgend jaar. De reden is volgens organisator Dick van Raamsdonk dat er op alle fronten te weinig belangstelling is voor deelname aan de beurs.

Van Raamsdonk nam het besluit om de beurs die dit jaar zou plaatsvinden in Addis Abeba op 7, 8 en 9 maart naar 2018 te verzetten in overleg met de EHPEA, de Ethiopische organisatie voor exporterende tuinbouwbedrijven in Ethiopië.

Van Raamsdonk wil niet te veel uitweiden over het waarom er te weinig belangstelling is. „Het waarom kan iedereen zelf wel invullen. Dat is vrij simpel. Maar ik laat me daar niet over uit. ”

Vorig jaar werd een aantal tuinbouwbedrijven aangevallen door opstandelingen. Dit had te maken met een stammenstrijd en mogelijke landgrab. Momenteel heerst in Ethiopië nog steeds de noodtoestand. Er is onder meer een avondklok ingesteld en er lopen veel militairen op straat.

Hortiflora Expo, die normaliter om de twee jaar plaatsvindt, gaat nu plaatsvinden op 7,8 en 9 maart 2018.

De eerste beurs van HPP is nu in Guangzhou van 13 tot en met 15 maart. Op deze bestaande beurs in China gaat Van Raamsdonk het ‘bloemengedeelte’ verzorgen. Daarna volgen World Floral Expo in Las Vegas (22 tot en met 24 maart), Iran Green Trade Fair (april 21-23) en IFTEX in Nairobi (juni 7-9). IFTF Vijfhuizen vindt dit jaar in de tweede week van november plaats (november 8 tot en met 10).