Silvy Lehner wint Roselily Design Award

  Silvy Lehner van Lentiz MBO Westland won vrijdag 11 juni de eerste editie van de Roselily Design Award. In de Roselily kas in Breezand deden zes Bloem & Design-studenten uit heel Nederland mee met de wedstrijd.

  Tijdens de voorronde eerder deze maand maakten meer dan honderd studenten een corsage met daarin Roselily’s verwerkt. Uiteindelijk werden de zes studenten met de mooiste corsages uitgenodigd in Breezand voor de finale van de Roselily Design Award. De finalisten kregen twee opdrachten: een bruidsboeket en een vrije opdracht met de Roselily als hoofdbloem.

  Nek-aan-nekrace

  Nadat de jury, bestaande uit Dorien van den Berg, Janneke Kalb en Michael van Namen, de resultaten bekendmaakte, bleek dat het een nek-aan-nekrace was. Na het optellen van de punten ging Silvy Lehner naar huis met de Roselily Design Award en een geldprijs van €300. Ook haar school, Lentiz MBO Westland, viel in de prijzen. Die krijgt honderd Roselily-stelen om te gebruiken voor een schoolopdracht naar keuze.

  Wedstrijd elk jaar

  De Roselily Design Award zal jaarlijks plaatsvinden tijdens de Dutch Lily Days. ‘Volgend jaar hopen we het groter aan te kunnen pakken als de coronamaatregelen niet meer van toepassing zijn.’ aldus Frans Langelaan, medeorganisator van het evenement.

  Bron: Roselily Design Award | Foto’s: Rene Faas en Patrick Haring

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties