Home Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Sjaak van der Tak: Aard van zomerbloementeler en boomkweker is hetzelfde

Sjaak van der Tak: Aard van zomerbloementeler en boomkweker is hetzelfde

0
Sjaak van der Tak: Aard van zomerbloementeler en boomkweker is hetzelfde

Per 1 januari 2019 sluiten zomerbloementelers zich aan bij LTO Noord en worden dan onderdeel van de vakgroep Bomen/Heesters en Vaste planten. Voor de kleine snijbloemengewassen onder glas wordt op dit moment bij LTO Glaskracht Nederland een landelijke commissie ingericht. „Wenselijke veranderingen vanuit ondernemers zelf waaraan invulling is gegeven. Niets meer en ook niets minder”, aldus voorzitter Sjaak van der Tak.

Zijn zomerbloementelers qua netwerk meer gebaat bij aansluiting bij boom- en vasteplantenkwekers?
„De aard van een zomerbloementeler en een snijheesterkweker komt veel meer overeen met die van een boom- en vasteplantenkweker dan van een glastuinder. Dus in het verlengde ook zijn belangenbehartiging.”

Vinden de kwekers dat of het bestuur van LTO Glaskracht ?
„Zomerbloementelers en snijheesterskwekers zijn zelf met het verzoek gekomen om     onderdeel te worden van de LTO-vakgroep Bomen/Heesters en Vaste planten. Daar is nu met alle betrokken partijen gehoor aan gegeven.”

Deze switch is eerder geopperd. Waarom nu en niet eerder?

Vorig artikel Nieuw logo voor Tuinontwerpersgroep
Volgend artikel 2Dezign gaat Nederlandse bloemen en planten in buitenland promoten
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties