Snijanthurium is proefkonijn voor landelijk veilen

In een plan van aanpak worden de eerste contouren zichtbaar van de plannen voor het versterken van de veilingklokken van Royal FloraHolland. Meest opmerkelijk is dat de veiling wellicht een proef doet met een ophoudprijs bij planten en snijanthurium landelijk gaat veilen.

Het plan van aanpak is nog geen definitief plan. Het wordt onder meer nog besproken in de ledenraad. Mogelijk volgen er daarom nog wijzigingen. Het geeft al wel een inkijkje in de denkrichtingen van de veiling. In het plan staat onder meer het landelijk veilen van snijanthurium ingepland voor na de zomer van 2019. Dan worden de veilsystemen aangepast en dan doet RFH mogelijk het eerste experiment met een landelijke klok. Dit doet de veiling samen met telersvereniging XAnthu.

Landelijke klok
Voor het landelijk veilen van snijathurium wordt het veilproces zodanig aangepast dat het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk wordt samengevoegd en in een veilblok wordt geveild, door middel van een landelijke klok. Met een kenmerk maakt de veiling inzichtelijk op welke locatie een partij zich bevindt. RFH toetst hiermee of landelijk veilen leidt tot meer competitie per aangeboden partij.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties