Sociale partners leggen focus op instroom werknemers

Op initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties FNV, CNV, Plantum en Glastuinbouw Nederland gaat Kasgroeit zich meer richten op het bevorderen van de instroom van werknemers in de sector. Deze week worden er twee nieuwe initiatieven opgestart: ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’ en ‘Functies in beeld’.

Brede functies met algemene vaardigheden en competenties komen steeds vaker voor in de glastuinbouw. Specifieke kennis is minder vaak nodig en de glastuinbouw spreekt daarmee meteen een hele groep nieuwe mensen aan. Om de bekendheid onder deze groep te vergroten, brengt Kasgroeit de functies beter in beeld. In een serie van negen filmpjes vertellen medewerkers van glastuinbouwbedrijven met passie en enthousiasme over hun functie. We geven een kijkje in het werk van onder andere een bedrijfsleider op een gerberakwekerij, een onderhoudsmonteur bij een plantenkwekerij en een salesmanager bij een internationaal sierteeltbedrijf.

Verder wordt in februari een leerwerktraject met de titel: ’Sleutel aan je toekomst in de kas’ gestart. In samenwerking met glastuinbouwbedrijven en het technisch opleidingsinstituut ROVC worden (potentiele) medewerkers opgeleid tot technisch medewerker en vervolgens tot zelfstandig onderhoudsmonteur. Kasgroeit heeft voor dit opleidingsprogramma een speciale leerlijn ontwikkeld: een serie elkaar opvolgende cursussen waarmee we meer mensen opleiden tot zelfstandig onderhoudsmonteur. Bijzonder aan dit traject is dat deelnemers alleen affiniteit hoeven te hebben met techniek. Een technische achtergrond is geen vereiste. Bedrijven die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Kasgroeit.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties