‘Solidariteit belangrijke factor in eerste lockdown’

Martin van der Vijver MSc deed voor zijn afstudeerscriptie onderzoek naar de invloed van de eerste lockdown op de sierteeltsector in maart 2020. Opvallend: Verschillende schakels gingen elkaar bijstaan.

Aanvankelijk wilde Van der Vijver, student aan de Vrije Universiteit Amsterdam, onderzoek doen naar duurzaamheid binnen de sierteeltsector, totdat het op 16 maart plots te maken kreeg met een schrikreactie: een doordraaipercentage van 46% op de veilingklokken. Van der Vijver interviewde vervolgens met eigenaars, of strategisch betrokken managers van veertien handelsbedrijven. Conclusie: solidariteit kwam veel voor in de sector. „Dat zag je bij ieder bedrijf terugkomen”, constateert hij. ,,Persoonlijke normen en waarden vormden de leidraad voor strategische keuzes die bedrijven gemaakt hebben.”

Geïnspireerd door dit onderzoek is vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam samen met dr. Luc Glasbeek een onderzoeksvoorstel geschreven. Dit voorstel is goedgekeurd voor de Academy of Management Annual Meeting, een bakermat van wetenschappers wereldwijd.

Het volledige interview met Martin van der Vijver lees je in Bloemisterij 19 of direct in het digitale magazine.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties