Spaanse investeerder wil Aleia Roses overnemen

Het Spaanse investeringsbedrijf JB Capital Markets wil Aleia Roses de benodigde kapitaalinjectie leveren en tevens alle aandelen kopen. De continuïteit van de kwekerij van ruim 14 ha. in Soria, een paar uur rijden boven Madrid, is hiermee gewaarborgd.

JB Capital Markets, eigendom van een Spaanse familie, is voornemens om ruim €9 miljoen in de rozenkwekerij te steken. Aleia Roses heeft sinds oktober 2019 surseance van betaling en een bewindvoerder aan het roer. De afgelopen maanden is met diverse investeerders, vooral Spaanse bedrijven, gesproken over financiële steun.

In eerste instantie was er vooral behoefte aan een extra lening van €3,2 miljoen om de grootste kostenposten, gas en electra, weer netjes betalen, net als de kosten voor bijvoorbeeld mest en transport.

Uiteindelijk kwamen investeerders in beeld die niet alleen de lening wilden financieren, maar ook aandelen wilden kopen. JB Capital Markets bleek het beste te passen. Ze zijn nog niet actief in de bloemensector, maar via deelnemingen wel bekend in de agrarische sector. Hun kapitaal en kennis zijn volgens Aleia Roses de noodzakelijke ingrediënten voor continuïteit van de kwekerij.

Volledige overname
JB Capital Markets wordt – als alle handtekeningen zijn gezet – volledig eigenaar van de rozenkwekerij van 14,3 ha die Luis Corella in 2016 samen met een investeringfonds begon. Volgens Corella ligt de oorzaak van de financiële problemen van afgelopen periode in het gebrek aan liquide middelen in 2018. Toen trok een investeerder uit de USA zich wegens enkele grote verliezen terug uit al zijn Europese deelnemingen. Aleia Roses werd daar de dupe van.

Stijgende lijnen sinds 2018

Voorjaar 2019 meldde Aleia Roses dat er na een moeilijk eerste productiejaar in 2017, sprake is van een stijgende lijn op de punten productie, kwaliteit en inkomsten. De verwachting werd toen ook uitgesproken dat het rendement over 2019 met zwarte cijfers de boeken in gaat. „Na de zomer bereiken we het break-evenpoint dat we geprognotiseerd hadden. Ondertussen zien we nog steeds mogelijkheden om kwaliteit en productie verder te verbeteren. Het lukt ook steeds beter om kosten voor arbeid, teelt en energie te besparen. We werken steeds efficiënter.”

Meer artikelen lezen over Aleia Roses? Dat kan via deze link

Maart 2019 bezochten we het bedrijf in Soria, Spanje. Check het bericht Aleia Roses verwacht positieve cijfers in 2019

Aleia Roses teelt sinds 2017 op 14,3 ha de roos Red Naomi! in Soria, een paar uur rijden boven Madrid.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties