Special Orchids verstevigt jaarrond aanbod cymbidium

Cymbidiumkwekerij Special Orchids heeft Meewisse Orchids overgenomen, een kwekerij gespecialiseerd in de teelt van grootbloemige snij-Cymbidiums in de zomerperiode. Special Orchids, het bedrijf van John en Wim Bos, verstevigt met de overname haar positie met grootbloemige snijcymbidiums in de markt.

Klanten van Special Orchids kunnen nu jaarrond voldoende stuks van een breed sortiment grootbloemige snijcymbidiums bestellen. Het bedrijf uit Bergschenhoek heeft inmiddels 4,7 ha voor productie in het traditionele seizoen en op 3,6 ha bloeien de grootbloemige cymbidiums in de periode mei t/m november. „Wij hebben steeds meer klanten die elke week bestellen en graag de beste kwaliteit en het mooiste sortiment kopen. Traditioneel hadden wij alleen van half september tot mei bloemen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar aanvullende productie om onze ambitie van jaarrond topleverancier waar te kunnen maken”, licht Wim Bos toe.

Het aanbod van Special Orchids in de zomermaanden groeide toen kwekerij Celine Colours (1,6 ha) uit Berkel en Rodenrijs in 2017 werd overgenomen. Dit bedrijf focuste op oogst van grootbloemige cymbidiums van mei tot en met november. Per 1-1-2019 is Meewisse Orchids (2 ha), in 2006 in Lepelstraat  opgericht door Marcel Meewisse, eigendom van de broers Bos. Die kwekerij is ingericht om vanaf juli tot en met oktober te oogsten. „Het zijn bijzonder mooie en kwalitatief hoogwaardige grootbloemige cymbidiums die tot op heden onder de naam ‘Oriental Summer’ op de markt werden bracht. Frisse kleuren. We zijn erg blij dat dit unieke assortiment nu tot dat van Special Orchids behoort”, aldus Wim Bos.

Special Orchids groeit door de recente overname van vier naar vijf teeltlocaties. Een productiekas in Westland lag tot nu toe het verst van de hoofdvestiging af. Lepelstraat ligt in de gemeente Bergen op Zoom, dus in Noord-Brabant. Afstand is overbrugbaar volgens de broers Bos. Sortiment, exclusiviteit en jaarrond aanbod zijn voorlopig belangrijker dan centralisatie van productie.

Marcel Meewisse (54) blijft bij zijn kwekerij wonen en zal voorlopig beschikbaar zijn om de kennis van zijn kwekerij en sortiment over te dragen aan John (37) en Wim (33) Bos. Die samenwerking was er ook toen teler Paul van Schie zijn bedrijf Celine Colours overdroeg.

Wim Bos (rechts) en Marcel en Sylvia Meewisse.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties