Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Special: Samenspel hulpstof en middel optimaliseren

Special: Samenspel hulpstof en middel optimaliseren

0
Foto: Hans Neefjes

Meer fundamentele kennis van hulpstoffen is gewenst, erkent ook de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zij kende onlangs financiering toe voor een vierjarig promotieonderzoek om de combinatie gewasbescherming en hulpstoffen beter te begrijpen, optimaliseren en exploiteren. Fabrikant GreenA is hoofdfinancier.

Hoofdaanvrager van het promotieproject ’Better and more efficient use of pesticides by spray adjuvants’ is Prof. dr. Daniel Bonn, hoogleraar Fysica aan de Universiteit van Amsterdam. Hij stond aan de basis van hulpstof Squall, een biologisch afbreekbaar middel op basis van polymeren en oppervlakte-actieve stoffen.

Het Amsterdamse bedrijf GreenA, hoofdfinancier van het promotieonderzoek, zet het gepatenteerde middel op de markt. Vooral in de akkerbouw wordt het gebruikt, maar ook enkele zomerbloementelers voegen Squall toe aan de tankmix. De samenwerking tussen GreenA, de Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) bij de financiering van het vierjarige onderzoek staat niet op zichzelf. Hoogleraar Bonn is een van de aandeelhouders van GreenA en dat bedrijf ziet zich vooral als kennisbedrijf op het gebied van hulpstoffen.

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar