Spoedcursus social media, hoe bereik je generatie Z?

  Instagram, TikTok, Snapchat: je kunt er niet omheen als je jongeren tot je klantenkring wilt rekenen. Maar hoe zet je social media makkelijk en effectief in? Een gids voor beginners in 9 duidelijke stappen.

  1. Start op Instagram

  Voor wie net begint om zijn of haar bedrijf op social media zichtbaar te maken, is Instagram een ideaal startpunt. Zo’n 80% van de Nederlandse jongeren is hier actief. Bovendien lijken social media waar vrijwel alleen jongeren te vinden zijn, allemaal in meer of mindere mate op Instagram. Dit is dus het perfecte platform om social media voor je bedrijf onder de knie te krijgen én een groep jonge volgers aan te trekken die je op een later moment eventueel op een ander platform ook aan je kunt binden.

  2. Maak een plan

  Bedenk wat voor foto’s, video’s en stories (zie punt 7) je wilt maken. Wil je gericht je bloemen en planten promoten en verkopen, laten zien hoe je winkel is ingericht of ‘gewoon’ iets posten om wat van je te laten horen? Ook de interactie (zie punt 4) die je met je posts wilt genereren is iets om bij stil te staan.

  Misschien nog wel belangrijker is dat je een regelmaat en een ritme creëert waarmee je posts op social media zet. Doe je dat twee keer per dag, drie keer per week of iets ertussenin? Zet je links naar je site, nieuwsbrief of webshop in de beschrijving? Maak een werkschema met wat je wanneer post. Zo houd je overzicht over je eigen account, wat immers je online uithangbord is.

  3. Let op je beschrijving

  De beschrijving kun je zien als de homepage van je Instagram-account. Net zoals het bij papieren tijdschriften van belang is dat de cover er mooi en goed uitziet, is het ook essentieel dat je online een goede beschrijving neerzet.

  In je beschrijving zet je in ieder geval een korte omschrijving van je bedrijf. Twee zinnen, of drie of vier opsommingspunten, zijn echt genoeg. Wat heel belangrijk is om in je beschrijving te zetten, is het adres van je winkel. Daardoor ben je onder meer op Google Maps beter zichtbaar als iemand in de omgeving zoekt op bijvoorbeeld ‘bloemen en planten’.

  Lees het volledige artikel in Bloem & Blad editie 4. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties