De Boomkwekerij Teelt Spuitdoppenkeuze.nl aangepast aan nieuwe eisen

Spuitdoppenkeuze.nl aangepast aan nieuwe eisen

0

Veldspuiten moeten vanaf dit jaar voorzien zijn van 75% driftreducerende techniek of spuitdoppen.De site spuitdoppenkeuze.nl is daaraan aangepast, alle spuitdoppen met een lagere driftreductie zijn verwijderd en nieuwe doppen en technieken die wel voldoen zijn toegevoegd.

Driftreducerende spuitdoppen zijn alleen toegelaten onder specifieke omstandigheden. Deze omstandigheden heeft CLM met spuitdoppenkeuze.nl inzichtelijk gemaakt. De driftreductieklasse kan namelijk wijzigen als een teler de rijsnelheid, waterhoeveelheid, spuitdruk of boomhoogte aanpast. Daarnaast zijn er verschillende technieken op de markt die extra driftreductie generen, zoals MagGrow, luchtondersteuning of Wingssprayer. Ook deze spuittechnieken worden meegenomen binnen spuitdoppenkeuze.nl.

Spuitdoppenkeuze.nl is recent vernieuwd; nieuw toegelaten spuitdoppen zijn toegevoegd en spuitdoppen met een lagere driftreductie dan 75% zijn verwijderd. Bovendien is een nieuwe driftreducerende techniek toegevoegd, de Mag Grow. Spuitdoppenkeuze.nl is altijd en overal gratis te raadplegen op telefoon, tablet en computer.

Ketura Sikken
Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel

avatar