Staatssecretaris Van Dam bezoekt glastuinbouw

Op 1 februari bezocht staatssecretaris Martijn van Dam Arcadia Chrysanten in De Lier. Doel van dit bezoek was een kennismaking met de glastuinbouw. Tijdens het bezoek werden diverse actuele thema’s besproken.

Tijdens de rondgang over de kwekerij werd stil gestaan bij de afzet, de energievoorziening via Het Nieuwe Telen en de plantgezondheid. Veel aandacht ging uit naar de geïntegreerde aanpak van spint, mineervlieg en trips. Zowel door de ondernemers als door de bestuurders werd de noodzaak van goed werkende correctiemiddelen benadrukt. Eenvoudigere toelating van natuurlijke middelen en meer onderzoek zijn essentieel voor de toekomst van de sierteeltsector.

Van Dam bezocht de kwekerij mede ter voorbereiding van de Dialoog Duurzame Gewasbescherming, die op 3 februari plaatsvindt. Centraal staat tijdens deze dialoog de versnelling van duurzame gewasbescherming door onder andere ketencertificering.

Rene Eikelenboom (Arcadia), Martijn van Dam (staatssecretaris), Steef van Ruijven (Arcadia) en Nico van Ruiten (voorzitter LTO Glaskracht Nederland) discussiëren over onder meer geïntegreerde aanpak van ziekten en plagen. Foto: Fotostudio G.J. Vlekke