Stemming over beeldveilen planten op extra alv nog niet duidelijk

Het is nog niet duidelijk of er op de extra alv, die FloraHolland komende maand organiseert, gestemd gaat worden over het beeldveilen van planten. Het hangt af van de uitkomsten van de gesprekken tussen de veiling en de actiegroep Behoud de Plantenklok die nog steeds gaande zijn.

Dit zegt Jos Kester, woordvoerder van de actiegroep Behoud de Plantenklok en potplantenkweker in Maasdijk. Of er gestemd gaat worden op de extra alv hangt af van de voorstellen waarmee de veiling gaat komen. Belangrijke voorwaarde van de actiegroep is in ieder geval dat er fysiek geveild blijft worden op de plantenklokken. De actiegroep ziet de fysieke klok onder meer als een heel belangrijke etalage van het aanbod van planten.

Kester geeft aan dat niet alle karren voor de klok langs hoeven te komen. „Als er tien karren van dezelfde potchrysanten worden aangevoerd dan kan er ook een kar voor de klok gevoerd worden. Wij willen meedenken over kostenbesparing. De veiling zou ons inzage kunnen geven in de kosten van de klok.” De groep heeft twijfels over de kosten die de veiling aan de klok toerekent. Kester wijst erop dat een kleinere klokveiling als de Euroveiling in Brussel een gezonde exploitatie heeft.

Morgenmiddag spreken kopers en kwekers met financieel directeur Steven van Schilfgaarde, chief commercial officer Servaas van der Ven en manager commercie operatie Aad van den Enden. Vrijdag volgt een gesprek tussen kwekers en de voorzitter van de Raad van Commissarissen Jack Goossens en de voorzitter van de algemene ledenvergadering Ad van Marrewijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties