Stichting Hortivation lanceert website met info over kassenbouw

Stichting Hortivation heeft een website gelanceerd waarop vanalles staat over innovatieprojecten in de glastuinbouw en de rekentool CASTA/kassenbouw. Hiermee wil de stichting de Nederlandse kassenbouwers en technologiebedrijven verder profileren op de nationale en internationale markt.

In 2015 is Hortivation gestart met de uitvoering van innovatie projecten in samenwerking met TNO en WUR Wageningen. Tevens is begonnen met het verstrekken van licenties voor het gebruik van software (onder andere rekentool CASTA/kassenbouw) aan professionele kassenbouw- en technologiebedrijven. Op de website kunnen investeerders checken of de kassenbouwer beschikt over een software-licentie. Dan is de investeerder verzekerd dat zijn kas voldoet aan de Nederlandse normen voor kassenbouw. Er staan ongeveer dertig Nederlandse en zes buitenlandse kassenbouwers op de lijst, en daarnaast enkele adviesbureaus en toeleveranciers.

Volgens plaatsvervangend voorzitter Harm Maters heeft de ’greenhouse technology sector’ volop mogelijkheden om te groeien, omdat er wereldwijd een sterke toename is in duurzame productiesystemen voor vers voedsel en bloemen.

De stichting Hortivation richt zich op technische innovaties en kennismanagement in de glastuinbouw. De aangesloten bedrijven opereren internationaal en zijn actief in de ontwikkeling van wereldwijde levering voor hoogwaardige kassystemen. Hortivation heeft de ambitie om voor de sector strategische innovaties snel beschikbaar te krijgen en samen met de bedrijven de toppositie van Nederland op het vlak van ’integrated growing systems’ te waarborgen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties