Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Stichting Promotie Outdoor stopt met inning promotieheffing

Stichting Promotie Outdoor stopt met inning promotieheffing

0

Vanaf 1 januari betalen de Outdoor-kwekers van Royal FloraHolland geen promotieheffing meer. Er is namelijk voldoende geld in kas om ook komend jaar de campagne ‘Wissel van het seizoen’ en andere promotie-activiteiten te financieren.

Het besluit om geen promotieheffing meer te betalen werd op 30 oktober toegelicht tijdens de Productdag Outdoor. Deze dag werd georganiseerd door Royal FloraHolland. Kwekers van FPC Balkon- en Terrasplanten, FPC eenjarige Zomerbloeiers en de FPC Boomkwekerijproducten ontvingen hiervoor een uitnodiging.

Michel Verbeek, Productmanager Royal FloraHolland, verzorgde de opening tijdens de Productdag Outdoor in het Epicentrum in Amsterdam.

Sinds 1 januari 2017 betalen Outdoor-kwekers die lid zijn van Royal FloraHolland een promotieheffing van 0,1% over hun veilingomzet. Het gaat hier om kwekers die vallen onder de FPC Balkon- en Terrasplanten, FPC eenjarige Zomerbloeiers en de FPC Boomkwekerijproducten.

Samen met partners

Het idee is vanaf het begin af aan geweest om samen met partners in de keten promotieacties te doen en hen een zelfde bedrag in te laten leggen waardoor het promotiebudget wordt verdubbeld. Het is tot nu toe niet eenvoudig gebleken om retailers warm te krijgen om mee te betalen aan promotie-activiteiten. Een van de retailers die dit jaar aanhaakte was GroenRijk. Zij hebben de actie Groene Binnenkomers gevoerd, als vervolg op de actie Wissel van het Seizoen.

Lees meer over de actie Groene Binnenkomers in een eerder verschenen artikel in de Bloemisterij.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar