Stof

    Zelden heb ik een discussie gezien die zoveel stof deed opwaaien als de discussie rond een mogelijk bladblazerverbod. Voor- en tegenstanders van een verbod vlogen elkaar op sociale media in de haren en de scheidslijnen leken vooral te lopen tussen stad en platteland. Waar hebben we dat eerder gezien?

    In de praktijk blijkt er ook weinig nodig te zijn om de tongen en pennen in beweging te krijgen. Eén onderzoeker die roept dat poezen een straatverbod zouden moeten krijgen, en heel het land is in rep en roer. Bij het bladblazerverbod ging het om Kamervragen en een motie, ingediend door een partij die met vier zetels in de Tweede Kamer is vertegenwoordigd. Het is dus niet zo dat er morgen een wet wordt uitgevaardigd die alle bladblazers gaat verbieden.

    Overigens is het sowieso het jaar geweest van de oplaaiende vuurtjes. Denk aan de stikstofcrisis, op de voet gevolgd door de PFAS-perikelen. Soms leek het alsof heel Nederland boos was, op een trekker of graafmachine zat, op weg naar het Malieveld in Den Haag.

    Toch gaat het ons land, en de groensector in het bijzonder, economisch enorm voor de wind. Dat zou je soms bijna vergeten als je naar het nieuws kijkt. Natuurlijk, de regelgeving knelt, en bedrijven kampen met een gebrek aan personeel. Je zou dat ’luxe-problemen’ kunnen noemen; te veel werk is immers een beter uitgangspunt dan geen werk…

    Maar dit zijn wel zaken die hoveniers en groenvoorzieners flink bezig houden, blijkt uit een grote enquête die Hortipoint, de uitgever van dit blad, onder lezers heeft gedaan. U ontvangt de belangrijkste resultaten van dit onderzoek in een aparte bijlage bij Tuin en Landschap 1. Niet-abonnees kunnen de bijlage aanvragen via deze link.

    Voor nu wens ik namens de redactie van Tuin en Landschap al onze lezers alvast fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2020!

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties