Storm Ciara tart glastuinders licht

Met veertig meldingen uit de glastuinbouw komt storm Ciara bij verzekeraar Interpolis in de categorie ’Het valt redelijk mee’. Drie meldingen betreffen flinke schade. Van een kas in Limburg sneuvelden 2.000 ruiten omdat er een windhoos bij betrokken was.

Van de drie zwaarst getroffen glastuinbouwbedrijven staan er twee in Limburg en een in het westen van Nederland. Het geeft volgens verzekeraar Interpolis goed aan de storm Ciara het hele land heeft geteisterd. Zij waarschuwde, net als diverse weerinstituten, al ruim voor het weekend voor onstuimig weer vanaf zondagmiddag 9 februari. Uiteindelijk werd het een storm zonder veel extreme windstoten of buien. Dat was in het voordeel van de glastelers, die zelf ook hun maatregelen troffen door losliggend materiaal te verwijderen en ramen volledig te sluiten. Moest er afgelopen zondag toch gewerkt worden in de kas, dan werd de werkplek zoveel mogelijk afgeschermd, bijvoorbeeld met houten platen boven de boslijn.

Taxateurs en reparateurs waren maandag 10 februari al vroeg bezig met de schade op de getroffen bedrijven. Door het aanhoudende onstuimige weer kan Interpolis de balans pas later deze week volledig opmaken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties