De Boomkwekerij Nieuws Strengere controle op oneigenlijk gebruik stapelwagen

Strengere controle op oneigenlijk gebruik stapelwagen

0

FloraHolland ziet steeds vaker dat stapelwagens niet gebruikt worden waarvoor ze bestemd zijn. Hierdoor staat het aantal beschikbare stapelwagens voor de logistieke processen onder druk. Om dit te voorkomen scherpt de bloemen- en plantenveiling vanaf 1 augustus 2019 haar controles en en handhaving op oneigenlijk gebruik van stapelwagens aan.

Vanaf 12 juni 2019 wordt met een overgangsperiode gestart. Controleurs starten alvast met controles op oneigenlijk gebruik van stapelwagens. In deze overgangsperiode vertellen zij wat wel en wat niet goed gaat. Ook delen de controleurs flyers uit.

Volgens de Algemene Voorwaarden Stapelwagens zijn stapelwagens uitsluitend bestemd voor het transport van via FloraHolland af te wikkelen of afgewikkelde transacties aangaande producten of fust. Bij oneigenlijk gebruik worden stapelwagens niet gebruikt voor de primaire processen van sierteeltproducten. Denk bijvoorbeeld aan opslag van goederen die niet sierteelt gebonden zijn of beladen met niet recyclebaar of ongesorteerd afval.

Reageer op dit artikel

avatar