Sunshine Bouquet Group neemt Esmeralda Farms over

De Colombiaanse Sunshine Bouquet Group neemt de Esmeralda Group over. Dit laten de directeuren van beide bedrijven weten in een gezamenlijke verklaring.

De Sunshine Bouquet Group neemt alle activiteiten van Esmeralda over in Colombia, Ecuador en de Verenigde Staten. In de Zuid-Amerikaanse landen veredelt en teelt Esmeralda tientallen soorten bloemen. In Miami in de VS heeft het bedrijf een handelskantoor.

Sunshine Bouquet teelt op zo’n 1000 hectare nabij Bogota, Colombia 800 variëteiten van zo’n 55 soorten bloemen. Per jaar verkoopt het bedrijf 900 miljoen stelen op de Noord-Amerikaanse markt. Ze is gericht op het massasegment.

Clarisse Ullrich (l) en veredelaar Ana Maria Quiñones.

Door de overname hoopt directeur John Simbo het beste van beide bedrijven te verbinden. Het marktleiderschap in het retailsegement van Sunshine met de innovatie, merken en het netwerk van groothandelsdistributeurs van Esmeralda. Volgens Simbo en Esmeralda directeur Clarisse Ullrich blijven alle onderdelen van Esmeralda onveranderd.

Clarisse Ullrich leidt Esmeralda Farms sinds haar man Peter Ullrich in 2016 overleed. In de zomer van dat jaar werd de farm van Esmeralda in Ethiopië platgebrand. Ullrich besloot daarop de activiteiten in Ethiopië en Nederland te staken.

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties