Syngenta versterkt divisie biologische middelen

Syngenta Group kondigt de overname aan van Valagro, een vooraanstaande producent van biologische middelen, door zijn bedrijfsonderdeel Syngenta Crop Protection. Deze strategische overname biedt het bedrijf de mogelijkheid uit te groeien tot wereldleider in biologische middelen. De inschatting is dat de markt van biologische middelen de komende vijf jaar bijna in omvang zal verdubbelen.

Valagro is een van de grootste producenten van innovatieve biologische middelen en blinkt uit in het benutten van de kracht van de natuur voor het bieden van innovatieve en doeltreffende oplossingen voor gewasvoeding en -verzorging. Dankzij veertig jaar ervaring biedt het een uitgebreid assortiment biologische middelen en is het de grootste leverancier van biostimulanten en speciale voedingsstoffen. Valagro, gevestigd in Atessa, Italië, bedient klanten over de hele wereld en is sterk vertegenwoordigd in Europa en Noord-Amerika.

Erik Fyrwald, CEO van Syngenta Group: „Wij zien ernaar uit het team van Valagro welkom te heten bij Syngenta Group. Deze overname onderstreept onze groeiambitie in deze sector en maakt ons een van de sterkste spelers op de internationale markt van biologische middelen. De investering maakt ook deel uit van de $ 2 miljard die we hebben toegezegd om boeren te helpen omgaan met de gevolgen van klimaatverandering en te zorgen voor een duurzamere landbouw in het kader van ons Good Growth Plan.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties