Tachtigduizend bezoekers op AH Buitendag

Ruim 80.000 mensen hebben op Tweede Paasdag tijdens de AH Buitendag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om boeren, telers en leveranciers van Albert Heijn te bezoeken. Dit is ruim minder dan de 135.000 bezoekers die vorig jaar de AH Lentefeesten bezochten

Dit is mede toe te schrijven aan het aantal deelnemende landbouwbedrijven. Dat lag vanwege de Q-koorts en ophokplicht beduidend lager. Ook het aantal deelnemende glastuinbouwbedrijven daalde van 20 naar 13. Het aantal sierteeltbedrijven bleef daarentegen stabiel met drie deelnemers.

Tevreden bij Kwekerij Baas

Bij Kwekerij Baas in Ens zijn ruim duizend bezoekers over de vloer gekomen, terwijl zich maar driehonderd van te voren hadden aangemeld. „Geen enkel probleem, we kunnen deze aantallen wel aan. Het is het aantal dat wij normaliter ook ontvangen tijdens Kom in de Kas”, reageert Rian Baas.

Zover zij kon bepalen, waren er vooral veel bezoekers van buiten. „Dat maakt het natuurlijk extra speciaal, want dat zijn toch unieke bezoekers”, zegt Baas. De bezoekers waren erg enthousiast en dat maakt dat Kwekerij Baas erg tevreden terugkijkt op de AH Buitendag.

Of ze volgend jaar weer mee doen, wordt geëvalueerd. „Volgend jaar is Kom in de Kas weer in de regio Ens. En waar kies je dan voor: Kom in de Kas of de AH Buitendag? We weten het nog niet. Misschien wel aan allebei, wie zal het zeggen. Het valt allebei wel in het drukke perkgoedseizoen”, licht Baas toe.

2018

Een perswoordvoerder van Albert Heijn laat weten dat de exacte datum voor 2018 nog niet vaststaat, maar niet uitgesloten wordt dat de AH Buitendag in het vervolg weer op Tweede Paasdag wordt georganiseerd. Dat is 1 april in 2018. Kom in de Kas wordt tot dusver altijd het eerste volle weekend in april georganiseerd. Dus 7 en 8 april 2018.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties