Taskforce Arbeid moet bijdragen aan voldoende personeel

Glastuinbouw Nederland en LTO Nederland hebben een Taskforce Arbeid ingesteld om tijdens alle ’corona-maatregelen’ over voldoende personeel te kunnen beschikken. Dit weekend zijn al diverse Poolse arbeidsmigranten huiswaarts gekeerd, omdat Polen ook deels haar grenzen sluiten. In ieder geval vanaf 16 maart voor al inkomend vlieg- en treinverkeer.

In de glastuinbouw werken in een jaar ongeveer 125.000 mensen. 85.000 mensen staan niet op de loonlijst en dat zijn voornamelijk arbeidsmigranten. Het aantrekken en vasthouden van personeel kan moeilijk worden op het moment dat de corona-epidemie zich uitbreidt en de onrust toeneemt, zeker als landen beperkingen opleggen aan het vrije verkeer van personen.

Vanwege de grote zorgen over de toekomstige beschikbaarheid van voldoende arbeid heeft LTO Nederland een Taskforce Arbeid ingesteld. Dit team is samengesteld uit onder andere de specialisten van het Sociaal Economisch Beleidsteam van LTO Nederland. Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid van Glastuinbouw Nederland is lid van dit team.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties