Te lage luchtvrachtcapaciteit bloemen Latijns-Amerika

De bloemensector in Latijns-Amerika is in rustiger vaarwater beland na een hectisch jaar. De vraag naar bloemen uit Ecuador en Colombia is goed geweest. Op het gebied van logistiek en transport is het echter al lange tijd spannend. Luchtvracht is duur en de aanvoer van onder meer kunstmest en plastic hapert.

Een rondje brancheorganisaties, kwekers en partners in de logistieke keten in bloemenlanden Colombia en Ecuador leert dat met name vervoer door de lucht voorlopig een probleem blijft. Ook al rept bijvoorbeeld Asocolfores over een topjaar.

Foto Shutterstock
Schrappen

Iedereen in de sector noemt het luchtvervoer lastig. Een oorzaak is de pandemie, waardoor het aantal passagiersvluchten aanzienlijk daalde. „De meesten denken bij vervoer van goederen door de lucht aan vrachtvliegtuigen, maar een groot deel van de luchtvracht gaat met passagierstoestellen”, maakt Stefan Lommen van Logiztik Alliance duidelijk. Het zou om minstens de helft gaan. (..)

Het volledige artikel over de luchtvracht voor bloemen in Latijns-Amerika in Bloemisterij editie 29 lees je alvast via mijnbloemisterij.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties