Team romantiek

  ’Het gaat om de kleur, het gaat om de geur, het gaat om de romantiek. Hier, ik zal het je laten zien, dit is zo’n uitgebloeide Azalea, iedereen zegt, wat kan je daar nog mee, die moet in de groene bak. Ik zeg, nee, gooit ’m in de open haard, en je hebt nog een avond romantiek. Dus wat verkoop ik? Lucht, emotie, romantiek en geur. Dat kun je niet via
  digitalisering bij de klant brengen.’

  Ik zit in mijn luie stoel EenVandaag te kijken en zie een gedreven, emotionele azaleaforceerder voorbij komen. Als ik het goed begrijp gaat FloraHolland stoppen met het fysiek veilen van planten. Dus geen karren meer voorbij die klok. Producten kun je voortaan kopen, online geveild, via een foto. Een emotieloze foto.

  Opvallend is dat ik daarna een geïrriteerde koper zie. Ook verbaasd. Hij laat zich in de verkoopzaal beïnvloeden door al het moois wat er voorbij rolt. Hij en zijn collega’s laten zich niet zelden verleiden tot het kopen van meer handel dan vooraf gedacht, puur en alleen omdat het lokt. Er mooi uitziet. Een win-win voor iedereen.

  De reactie van de directie van FloraHolland is ’geheel in stijl’. Ik schiet ervan in de lach. Een voice-over meldt: ’De directie van FloraHolland wil niet voor de camera reageren. Ze houden het op een schriftelijk statement’. Vast en zeker gemaild, dat statement. Digitaal.

  Dat was dus lachen bij EenVandaag. Maar goed, op een of andere manier zijn ze toch gaan praten, die kwekers, kopers en directie. En ook al was ik daar niet bij, ik mag daar een romantisch beeld bij maken, toch? Geruit kwekersblousje tegen driedelig pak. Blousje geëmotioneerd, verheft stem, slaat misschien zelfs nog wel op tafel, druk gebarend en veel verschillende gelaatsuitdrukkingen. Driedeling pak zit met armen over elkaar, soms hand over de kin, knikt instemmend, begrijpend, doet geïnteresseerd.

  Uitkomst van het gesprek? Blijkbaar waren de emoties overtuigend. Online veilen wordt nog effe uitgesteld. De karren met planten houden voorlopig hun showmomentje voor de klok.

  Voorlopige tussenstand: team romantiek 1 – team digitalisering 0. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties