Kort & Bondig Technokas bouwt kwekerij van ruim 2,5 ha bij Opti-flor

  Technokas bouwt kwekerij van ruim 2,5 ha bij Opti-flor

  0

  Met het slaan van de symbolisch eerste paal door de drie moeders van de eigenaren startte Opti-flor zaterdag 10 februari met de uitbreiding van de kwekerij. Aan de Orberlaan in Monster bouwt Technokas, naast de bestaande kwekerij, nieuwbouw van circa 25.800 m2 met drie dektypes. Er komt een opkweekafdeling van 10.500 m2 met 22 mm dubbelglas op het dek en een high haze. Daarnaast komen 12.000 m2 koel- en afkweekafdelingen met 4 mm enkel glas en een high haze. Tot slot bouwt men ook nog 3.300 m2 verwerkings- en winkelruimte met 16 mm opale stegdoppelplaten.

  De gevels van de nieuwe kwekerij worden deels voorzien van geïsoleerde sandwichpanelen en 16 mm heldere stegdoppelplaten. Technokas zorgt voor een volledige integratie van de installaties in de kasconstructie. Zo worden er voorzieningen getroffen voor onder meer drie vlakscherminstallaties, maar ook rolgevels van PDI, een installatie voor Het Nieuwe Telen en koel- en verwarmingsinstallatie van Certhon. Ook verzorgt Technokas, voor Hawe en WPS, de constructie voor het buffer- en het afleversysteem van de planten die straks in de kwekerij worden geteeld. De integratie wordt gerealiseerd door een nauwe samenwerking tussen de bekende bouwteampartners van Opti-flor en het projectteam van Opti-flor zelf.

  Nieuwe expeditieruimte
  Later in het voorjaar breidt Technokas de nieuwe kwekerij ook nog uit met circa 2.000 m2 expeditieruimte. Deze wordt opgebouwd met behulp van een kasconstructie op een betonvloer. Het dak wordt bedekt met geïsoleerde sandwichplaten, diverse lichtstraten van 16 mm stegdoppelplaten en een doorlopende nokbeluchting. De gevels zullen bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen. Deze expeditieruimte krijgt ook een extra laad- en loskuil, naast de bestaande dubbel laadkuil.

  Opti-flor werkt al sinds 2005 samen met Technokas. Hun laatste bouwproject dateert uit 2016, een phalaenopsiskwekerij van 6.000 m2.

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar