Tekst en uitleg over nieuwe MPS ABC

Op Trade Fair Naaldwijk konden telers tekst en uitleg krijgen over het vernieuwde MPS-ABC. De meeste telers, zowel in binnen- als buitenland, begrijpen de noodzaak van de update volgens Remco Jansen, commercieel manager. Direct of na kennismaking met de wijzigen.

Foto: Thierry Schut

Transparantie over milieuprestaties (gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie) wordt steeds belangrijker in de tuinbouwsector. Met het vernieuwde MPS-ABC certificatieschema en de daarbij behorende registratieomgeving beoogt stichting MPS dit voor telers makkelijker en overzichtelijker te maken. Met een nieuwe prijsstelling hoopt stichting MPS ook met name kleine telers binnenboord te krijgen en te houden.

Het certificatieschema MPS-ABC bestaat al ruim 20 jaar en is continu aangepast aan nieuwe milieuontwikkelingen in de tuinbouw. Stichting MPS vond het echter tijd worden voor een grondige ’make-over’, vertelt Martine Holtkamp, programmamanager. Waarbij gebruiksvriendelijkheid, service en actuele registratie centraal hebben gestaan.

Deelnemers gaan vanaf januari 2020 in fases over op de nieuwe verbruiksregistratie. In 2021 worden de nieuwe eisen van kracht.

Nieuwe prijsstelling

De instapprijs voor deelname aan MPS-ABC in Nederland is fors lager komen te liggen. De prijs voor het eerste jaar registreren (13 aaneengesloten periodes van 28 dagen) bedraagt nu €290. Pas in het tweede jaar, wanneer ook audits, monsternames, kwalificaties en certificering plaatsvinden, gaat een certificeringstarief gelden. De basisprijs hiervoor bedraagt €700. Daarnaast geldt er een hectaretoeslag afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Zowel de basisprijs als de hectaretoeslag zijn naar beneden bijgesteld om de drempel te verlagen. Deze vernieuwde prijzen zijn uiteraard ook van toepassing op bestaande klanten.

Eerder dit jaar verscheen een uitgebreid achtergrondverhaal over het nieuwe MPS-ABC.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties