Telen in de vollegrond levert betere kwaliteit bloemen

Voor de broers Hein en Roel Zoontjes is het overduidelijk dat telen in de grond een betere kwaliteit tulpen en leeuwenbekken oplevert. Daar is dan ook volledig de focus op gericht. Zo stomen ze de grond voor aanvang van een nieuw teeltjaar om tijdens beide teelten zo min mogelijk aan gewasbescherming te hoeven doen. Grove grondbewerkingen zijn sowieso uit den boze.

De broers Roel en Hein zwaaien inmiddels de scepter bij Kwekerij CP Zoontjes in Heemskerk. Vader John maakt steeds meer terugtrekkende bewegingen. Hij doet voornamelijk klussen die hij leuk vindt om te doen als bollen ontsmetten, bollen klaarzetten en divers onderhoud plegen. Wanneer wenselijk blijft hij bijspringen bij productiewerk.

Werk dat normaliter de broers gezamenlijk uitvoeren, ook al hebben ze allebei ook hun eigen taken. Roel houdt zich bezig met de teelt en planning; Hein doet de administratie en klaart kleine technische klussen. „Altijd handig zo’n eigen monteur in huis, want elke dag loop je wel tegen iets aan. Laatst heeft hij alle elektra vernieuwd wat volgens de recentste brandkeuring nodig was”, vertelt Roel over zijn broer.

Lees de uitgebreide fotoreportage in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 50. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties