Themanummers Tuin en Landschap nabestellen

  Sinds kort zijn een aantal themanummers van Tuin en Landschap los te bestellen. Deze speciale nummers zijn online te bestellen via de webshop van Hortipoint, de uitgever van onder andere Tuin en Landschap. Hieronder een overzicht van de beschikbare themanummers.

  Bijzondere arboreta

  In het themanummer Bijzondere arboreta (nr. 25/26, 2019) worden vier verschillende arboreta bezocht. Ieder zorgt op eigen wijze voor zijn bestaansrecht. Educatie lijkt daarbij de boventoon te voeren. Soms mag het ook pretpark-elementen bevatten, zolang het maar past binnen de thematiek van de bomen. Het gaat om Botanische tuin Kerkrade, Pinetum Blijdenstein in Hilversum, Poort Bulten in De Lutte en De Hangende Tuinen in het Groningse Wedde.

  Daktuinen

  In het themanummer Daktuinen (nr. 9, 2020) worden diverse opvallende daktuinen en dakparken besproken. Bijvoorbeeld een gemeenschappelijke daktuin op een parkeerdek in Den Bosch. Of een dakpark in Eindhoven dat is aangelegd als pilotproject, om de stad bestendiger te maken tegen extreem weer. Of het dak van de iconische Peperklip in Rotterdam waar met verschillende soorten substraat wordt geëxperimenteerd.

  Invasieve exoten

  In het themanummer Invasieve exoten (nr. 12, 2020) staat de bestrijding van de vijf grootste woekerende exoten centraal. Het gaat om de reuzenberenklauw (Heracleum mantegazzianum), Japanse duizendknoop (Fallopia japonica), reuzenbalsemien (Impatiens glandulifera), hemelboom (Ailanthus altissima) en de Amerikaanse vogelkers (Prunus serotina). Diverse experts komen aan het woord over de beste bestrijdingsmethodes.

  Groene gevels

  In het themanummer Groene gevels (nr. 18, 2020) passeren alle soorten van gevelbeplanting de revue. Van het verticale bos tot de grondgebonden gevelbegroeiing, en van gevelsystemen met substraat tot klimplanten. Wat zijn de voor- en nadelen van de diverse systemen? Waar moet je op letten bij aanleg? En welke soorten planten kun je het beste toepassen?

  Beheer van buitenplaatsen

  In het themanummer Beheer van buitenplaatsen (nr. 26, 2020) nemen zes tuinbazen de lezer mee voor een rondleiding over ‘hun’ buitenplaats. Centraal staat het beheer en onderhoud, maar de buitenplaatsen zijn natuurlijk ook schatkamers van cultureel en groen erfgoed. Gekozen is voor wat minder bekende buitenplaatsen: Huis Bergh in ‘s-Heerenberg, het Glorieuxpark in Eindhoven, Berbice in Voorschoten, het Poptaslot in Friesland, landgoed Eerde in Ommen en Slot Assumburg bij Heemskerk.

  Webshop

  Bestellen kan via de webshop van Hortipoint. Losse nummers kosten €12 (inclusief verzendkosten en btw). Nummers zijn na te bestellen zolang de voorraad strekt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties