Vakblad voor de Bloemisterij Corona Thomas Bunnik: ‘de acties voor Pasen lopen gewoon door’

Thomas Bunnik: ‘de acties voor Pasen lopen gewoon door’

0

Bij Bunnik Plants in Bleiswijk kleurden de hallen dit weekend goed geel. De paasacties die een aantal maanden geleden zijn vastgelegd, werden afgelopen dagen gewoon gedraaid.

Thomas Bunnik, eigenaar van Bunnik Plants, vertelt dat er gelukkig nog wel lijnen doorlopen in deze periode. „De daghandel is stilgevallen en we voeren ook bijna niks meer op de klokken aan. De supermarkten nemen gelukkig nog wel planten af. De aantallen zijn dus wel minder, maar de handel draait nog wel een beetje door. Er gebeurt nog wel iets op de kwekerij. Ik vind dat geluid belangrijk om te laten horen. Positieve berichten kunnen we in deze tijd wel gebruiken”

Bunnik ervaart veel onzekerheid in de markt. Ook hij spreekt van een dramatische periode voor de sector. „Een goede kredietvoorziening en een noodfonds zijn echt belangrijk. We moeten dit samen met elkaar gaan overleven en daar zet iedereen zich keihard voor in. Het is een spannende periode.”

Geen vraag naar keramiek
Bunnik schat in dat ongeveer de helft van de handel de afgelopen weken is weg gevallen. Bunnik Plants neemt doorgaans ook producten bij andere kwekers af om lijnen te kunnen draaien. Ook die aantallen zijn minder. Met name kwekers die planten leveren voor de daghandel, kunnen niet veel meer kwijt aan Bunnik.

Zusterorganisatie Bunnik Creations is een producent en leverancier van keramiek aan telers. Bunnik zegt dat de leveringen vanuit China gelukkig nog door lopen. „Eigenlijk zijn er niet heel grote productieproblemen geweest de afgelopen periode. Met wat kunst- en vliegwerk zijn we aan ons keramiek gekomen. China is gelukkig heel wat groter dan Wuhan. Het probleem zit nu dus niet aan de productiekant, maar nu vooral aan de vraagkant.”

 

 

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar