Tien aanbieders tekenen Manifest Digitale Handel

Royal FloraHolland, FloraXchange en 8 softwareleveranciers hebben gezamenlijk het Manifest Digitale Handel van Floricode ondertekend. Door de overeenkomst zal de standaardisering in de digitale handel nog verder toenemen.

In de digitale wereld werken platforms, veilingen en softwareleveranciers nauw samen. Onder coördinatie van Floricode hebben 10 partijen nu nieuwe afspraken gemaakt over het stimuleren van de digitale handel.

Voor de digitale handel worden Virtuele MarktPlaats standaarden (VMP) toegepast. Hiermee kunnen bedrijven snel en eenvoudig gebruik maken van elkaars voorraden. Orders worden direct met elkaar uitgewisseld en de voorraden worden actueel gehouden. In de nieuwste versie van deze VMP standaarden zijn nu nieuwe afspraken vastgelegd over de wijze waarop in de digitale wereld gewerkt kan worden met staffelprijzen en het aanbieden van verschillende verpakkingsopties. Dit waren onderwerpen waarover soms problemen ontstonden doordat er verschillende oplossingen waren ingevoerd. De 10 bedrijven die het Manifest ondertekend hebben, hebben afgesproken de nieuwe standaarden per 1 januari in te voeren.

De acht softwarebedrijven die het manifest ondertekend hebben zijn Advisor, Alfa Pro It, Axerrio, Florisoft, Koper Automatisering, LogiFlora, Codema SDF en Uniware. Ook Royal FloraHolland en FloraXchange gaan volgens de nieuwe standaarden werken.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties