Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Tien telers mogen legaal wiet gaan produceren

Tien telers mogen legaal wiet gaan produceren

0

Maximaal tien telers mogen onder toezicht van de overheid wiet gaan kweken. Dat staat in de ’Spelregels Experiment Gesloten Coffeeshopketen’, die het kabinet vandaag bekend heeft gemaakt.

Tijdens het experiment zal het in maximaal tien gemeenten mogelijk zijn om in de coffeeshops legaal geproduceerde hennep te verkopen. Deze hennep moet gecontroleerd zijn op kwaliteit. De telers die de wiet mogen produceren, worden door de ministers aangewezen.

Telers met interesse kunnen hiervoor een aanvraag indienen. Daarbij moet de aanvrager in een ondernemingsplan aangeven op welke wijze de productie van de hennep plaatsvindt en op welke hij die aan coffeeshophouders zal leveren. Daarnaast moet de aanvrager duidelijk maken hoeveel hennep en hoeveel variaties hij bij de start van het experiment verwacht te kunnen produceren.

De bedrijven die willen meedoen moeten aan nogal wat eisen voldoen. Deze zijn aangegeven in de ’Spelregels Experiment Gesloten Coffeeshopketen’. Zo moeten medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag hebben en moet de teeltlocatie goed beveiligd zijn.

Het experiment zal minimaal vier jaar duren. In die vier jaar vindt ook een evaluatie plaats. Daarna zal de regering een besluit nemen over de toekomst van het coffeeshopbeleid.

Foto: Shutterstock

 

Reageer op dit artikel

avatar