Hortipoint Tijd lijkt rijper voor biologische bloemen en planten

Tijd lijkt rijper voor biologische bloemen en planten

0

Het is de afgelopen twee decennia vaker geroepen: de tijd is rijp voor biologische geteelde bloemen en planten. Dan ontstond vaak de-kip-en-ei-discussie: is er wel voldoende vraag of voldoende gevarieerd aanbod? Als je de laatste peiling onder belanghebbenden hoort, dan is de vraag inmiddels wel gerezen. En komt het dus nu echt neer op voldoende aanbod. Maar gaat die er op korte termijn komen?

Op die vraag wordt in gegaan in het omslagartikel van deze week in de Bloemisterij. Vaststaat is dat het areaal aan biologische sierteelt in Nederland nog heel beperkt is, maar wel groeiende (zie feitenkader). Ook de vraag onder consumenten en gemeentes naar biologisch geteelde, bloemen, bollen en bomen neemt toe. De vraag wordt aangejaagd door de maatschappelijke discussie over de impact van het middelengebruik in de sierteelt en de politieke ambitie voor een omslag naar kringlooplandbouw.

Echter, hoe kan de biologische sierteeltsector zich het beste organiseren om de afzet van biologische sierteeltproducten te bevorderen?

Lees het omslagartikel morgen in de Bloemisterij of nu al na inloggen digitaal.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar