Tjibbe Joustra gaat Floriade 2022 trekken

  Het college van B&W van Almere heeft Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, voorgedragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Floriade BV voor de Floriade Almere 2022.

  Naast Joustra zijn Plantarium-voorzitter Jan Willem Griep en gedeputeerde van Friesland Jannewietske de Vries aangesteld als beoogde directie van de toekomstige Floriade BV.

  Tjeerd Herrema, wethouder Floriade van de gemeente Almere: „Wij hebben in deze drie personen een mooie combinatie gevonden van bestuurlijke senioriteit, ervaring met grote evenementen, financiële deskundigheid en verbinding met en kennis van de Nederlandse Tuinbouwwereld. Dat gecombineerd met een ondernemende ‘hands on’ mentaliteit maakt dat er in mijn ogen nu een solide basis voor de bemensing ligt van de toekomstige Floriade BV.

  Oprichting Floriade BV
  De drie personen zullen op 1 januari 2016 voor de Floriade 2022 aan de slag gaan. In de eerste helft van 2016 zal naar alle waarschijnlijkheid de Floriade BV opgericht worden.

  „We gaan van inspiratie naar realisatie”, zegt Tjeerd Herrema. „De afgelopen jaren is er heel hard gewerkt aan plannen maken, afspraken maken en contacten leggen. Nu staan alle lichten op groen om concreet aan de slag te gaan voor de Floriade 2022.”

  Bron: Tuin en Landschap