Toelating Berelex 40SG fors uitgebreid

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft ingestemd met een forse uitbreiding van de groeiregulator Berelex 40SG. Verder besloot het college het onkruidbestrijdingsmiddel Agil 100 EC toe te laten in onbedekte bloemisterijgewassen.

Berelex 40SG was alleen toegelaten in chrysant. Het middel dat de stengelstrekking bevordert op basis van gibberelline wordt nu ook toegelaten in de onbedekte teelten van snijbloemen, de potplant zantedeschia, veredeling en bloemenzaadteelt en in de bedekte teelten van sier- en trekheesters en veredeling en zaadteelt.

Met Agil 100 EC zijn in onbedekte bloemisterijgewassen inzetbaar eenjarig grasachtig onkruid, raaigras, wilde haver en kweek te bestrijden.

Tenslotte is de insecticide Delfin geherregistreerd en blijft dus inzetbaar tegen rupsen van Pieris Plusia en Mamestra-soorten in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen.

Per 7 april zijn de laatste middelen met de werkzame stof maneb, Trimangol 80WP en Trimangol DG, niet meer toegelaten. En daarmee verdwijnt een werkzame stof die lang in bedekte bloemisterijgewassen is ingezet tegen Japanse roest en pelargoniumroest.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties