Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Toelating groeiregulator Stabilan uitgebreid in de bloemisterijgewassen

Toelating groeiregulator Stabilan uitgebreid in de bloemisterijgewassen

0

Op aanvraag van Nufarm heeft het Ctgb besloten de toelating van de groeiregulator Stabilan uit te breiden met de bedekte, niet-grondgebonden teelt en onbedekte teelt van bloemisterijgewassen. Stabilan remt de groei en bevordert de bloei.

Met de uitbreiding in de bedekte, niet grondgebonden teelt, is het vanaf nu mogelijk om 2,5 L/ha Stabilan 6 keer per teeltcyclus met een maximum van 30 toepassingen per 12 maanden toe te passen. Hiermee kan het middel in de niet-grondgebonden teelten van bloemisterijgewassen vaker ingezet worden dan de reeds toegelaten 2 keer per 12 maanden. De toelating is verder uitgebreid met 2 toepassingen van 0,6 – 1,2 L/ha in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen.

Lees meer over de inzet van Stabilan en andere chemische remmiddelen in de remspecial van de Bloemisterij die op 19 mei op de deurmat valt. Tevens in de special aandacht voor alternatieven voor chemische remmiddelen.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar