Bloem en Blad Ondernemerschap Topbloemen.nl komt met eigen duurzaamheidskeurmerk

Topbloemen.nl komt met eigen duurzaamheidskeurmerk

5

Topbloemen.nl introduceert het keurmerk Green florist. Dit eigen keurmerk geeft de organisatie aan de bloemisten, die aantoonbaar duurzame boeketten aanbieden.

Boeketten die voor ten minste 80% bestaan uit bloemen met MPS-a kunnen het label Green florist krijgen. Het is een eigen keurmerk van Topbloemen.nl en het is volgens de organisatie het enige label dat de duurzaamheid van samengestelde boeketten in de bloemensector traceerbaar maakt.

Volgens directeur Edwin van Arkel wordt het steeds belangrijker dat zij duurzaamheid kunnen aantonen, met name in het B2B-segement. „De traceerbaarheid van de bloemen en dus het kunnen garanderen van de duurzaamheid, is steeds vaker een harde eis waar organisaties aan moeten voldoen. Na opheffing van het FFP-label werd dat heel lastig. De oplossing hebben wij gevonden in het onafhankelijke Green florist keurmerk.”

Van Arkel vervolgt: „We vinden het als consument en organisaties steeds belangrijker om te weten waar producten vandaan komen en hoe ze tot stand gekomen zijn. Voor eten is dat al heel normaal. Zo kunnen we zelf de keuze maken om geen producten te kopen van een leverancier die er barre arbeidsomstandigheden op nahoudt of die gebruik maakt van gewasbeschermingsmiddelen die slecht zijn voor het milieu. In de bloemenwereld was dit enkel mogelijk voor mono-boeketten. Dat is met het Green florist keurmerk uitgebreid naar samengestelde boeketten.”

 

 

 

 

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
johnE. van Arkelpauline bokettRoel Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Roel
Gast
Roel

Je hoort en ziet het steeds meer de keurmerken voor milieu bewust ondernemen , wat het probleem nu is dat bij het keurmerk niet verder word gekeken naar de afhandeling van het afval. Voldoende afval verwerkers maar niet 1 die alleen voor groen langs komt , allen behandelen ze het afval als bedrijfsafval en word het dus weer vermengt met andere materialen , Van Arkel kan nu wel interessant klinken ,maar het schijnt voor zijn leden een nogal kostbaar plaatje te worden waarbij je je moet afvragen bij wie dat geld terecht zal komen . Alles in eigen beheer maakt… Lees verder »

Dhr. E. van Arkel
Lid
Dhr. E. van Arkel

Beste Roel, een terechte opmerking. Het laatste wat wij ook wilde is een keurmerk waarbij ”de slager zijn eigen vlees zou keuren”. Het certificatieschema hebben wij in eigen beheer, maar de controle wordt gedaan door MPS-ECAS. dat is een onafhankelijk en geaccrediteerd bureau. De kosten nemen wij zelf voor het grootste deel voor onze rekening, voor de bloemist is het 10,- per maand. Dat is inclusief de periodieke audit controle bij de bloemist.

pauline bokett
Gast
pauline bokett

ja de slaafjes (bloemisten ) worden green ??? nou rood aangelopen waren ze al ben benieuwd wie dit weer mag betalen? ik denk de rood aangelopen en nu naar erwtensoep aangelopen slaafjes van
edwinnetje , wat ben ik blij dat ik er niet bij hoor !!!!!!!!!! werk ze tobbers

Dhr. E. van Arkel
Lid
Dhr. E. van Arkel

Hi Pauline, dank voor je enthousiaste reactie. Namens alle Topbloemen bloemisten kan ik je melden dat ook wij heel blij zijn dat je er niet bij hoort 😉

john
Gast
john

ik denk dat de top bloemisten ook een eigen toptaartje krijgen want wie gelooft nu die onzin !!!!! eigen waren keuren , ja daaaaaaaaaaaaaag wat een bende